Waarom zonnecosmetica
 
AG-compilatie3 m
 
Het is heerlijk om onder de zonnebank te gaan! Het is lekker warm, je ligt ontspannen en je krijgt er een mooi bruin kleurtje van! Maar het is niet goed als je te vaak onder de zonnebank gaat. Je huid veroudert sneller en je vergroot de kans op huidkanker. Laat je dus goed informeren hoe je veilig onder de zonnebank kunt.
Het nemen van een zonnebank begint met de juiste voorbereiding. Smeer je van tevoren in met een speciale crème voor de zonnebank. Een goede crème is bijvoorbeeld Australian Gold. De crème zal je huid beschermen en ervoor zorgen dat je huid sneller bruin wordt en langer bruin blijft.  
 
Dat heeft toch geen nut” of “Ik heb al een bodylotion gesmeerd” is één van de veel gehoorde antwoorden die wij krijgen wanneer wij u vragen of u zonnebank cosmetica wilt gebruiken. Wij leggen u graag uit waarom het zo belangrijk is om te smeren met een product dat speciaal voor de zonnebank is gemaakt.
 
Tijdens het zonnen verliest uw huid veel vocht waardoor uitdroging van de huid en huidveroudering kan ontstaan. Vocht dat u heeft verloren kunt u naderhand niet meer “terugsmeren”. Een droge huid reflecteert/blokkeert het zonlicht. Wanneer u smeert met zonnecosmetica verhoogt u uw bruiningsresultaat tot wel 40%. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat u sneller bruin wordt en ook dat u dieper en langer bruin blijft. Het is dan ook van groot belang uw huid goed in te smeren (vlak) vóór u gaat zonnen. Ook na het zonnen is het belangrijk uw huid goed te verzorgen met een aftersun, dit kunt u het best doen nadat u al een paar uur onder de zonnebank uit bent. Waarom niet gelijk? De meeste zonnecosmetica werken nog een aantal uren door om de bruining nog meer te optimaliseren. Smeert U direct een aftersun dan verbreekt u dit proces. Wilt u het beste resultaat? Smeer u dan dagelijks in met een aftersun, u zult merken dat het werkt.
 
Belangrijk is ook dat u géén SPF (beschermingsfactor) smeert. Dit houdt de UV straling tegen en is alleen voor gebruik in de buitenzon. Wanneer u met een SPF smeert onder de zonnebank houdt u eigenlijk datgene tegen dat u nodig heeft om een bruine kleur te krijgen. U verbrandt dus niet,… maar wordt ook niet bruin. Verbranding onder de zonnebank wordt tegen gegaan door het aantal minuten te verlagen.
 
BRUININGSVERSNELLERS
 
Een groot misverstand is dat mensen denken dat ze sneller verbranden wanneer ze een bruiningsversneller gebruiken. U verbrandt echter niet van de crème, maar van het aantal minuten dat u te lang onder de zonnebank ligt. Al onze cosmetica is bruiningsversnellend en beschermend tegen huidveroudering.
 
Gewone bodylotion, dagcrèmes of zalfjes zijn niet gemaakt om het vochtverlies onder een zonnebank tegen te gaan. Tijdens het zonnen droogt uw huid sneller uit, gebruik daarom ook een crème die daarvoor gemaakt is om dat te voorkomen. In de bodylotions en dagcrèmes zit vaak een SPF, als dit minder dan 6% is dan hoeft de fabrikant dat niet eens te vermelden op de verpakking!
 
Let op! Zonnecosmetica gemaakt voor zonnebankgebruik is niet geschikt voor gebruik in de buitenzon door het gebrek aan SPF! Wel kunt U deze onder uw SPF gebruiken voor extra verzorging.
 
Voor meer informatie over welke crème voor u het meest geschikt is, verwijzen wij u naar één van onze medewerksters. Zij kunnen aan de hand van uw vragen, een op maat gemaakt advies geven over de cosmetica en de te gebruiken zonnebank.
 
Niet onbeperkt zonnen
 
Producten voor de zonnebank bevatten vooral veel vitamine E, dat vroegtijdige veroudering van de huid tegengaat. Ook zitten er stoffen in die het bruiningsproces versnellen en het bruin langer vasthouden en zelfs door bruinen terwijl u al uit de zon bent. Tenslotte hebben de zonnebankcrèmes een verzorgende en vochtregulerende werking, zodat je huid zacht en soepel aanvoelt. Het gebruik van deze producten is overigens geen vrijbrief om onbeperkt onder de zonnebank te duiken. Ook voor kunstmatig zonnen geldt: zon met mate!
 
WEES ZUINIG OP UW HUID, U HEEFT ER MAAR ÉÉN!
 
 

Openingstijden

Ma.  t/m Vrij.  :
09:00 - 22:00 uur
 Zaterdag :
09:00 - 20:00 uur
 Zondag:
10:00 - 20:00 uur
 
Speciale openingstijden:
2e paasdag: 10.00 - 20.00
Hemelvaartsdag: 10.00 - 20.00
2e Pinksterdag: 10.00 - 20.00
Kerstavond tot 18.00
Oudjaarsdag tot 18.00
 
Gesloten: 
Nieuwjaarsdag
1e Paasdag
Koningsdag
1e Pinksterdag
1e en 2e Kerstdag
 

Adres

Boulevard Heuvelink 3a  
6828 KG  Arnhem
Tel: 026 - 44 30 998

Twitter