Zonlicht en huidtype
 
Op zoek naar een kleurtje? Bij ons kunt U altijd terecht zonder afspraak.
Aan de hand van een huidanalyse bepalen wij uw huidtype en zoeken wij de zonnebank die het beste bij uw huidtype past en aan uw wensen voldoet, zodat u tevreden en zonder te verbranden uw kleurtje rustig kunt opbouwen. Nu al nieuwsgierig naar uw huidtype? Onderaan deze pagina vindt u de huidanalyse.
 
huidtype 1huidtype 2huidtype 3huidtype 4
 
Zonlicht voor uw gezondheid
Zonlicht voelt niet alleen goed, het is ook gezond. Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam vitamine D aan. Steeds weer komen wetenschappers uit op het feit dat vitamine D onmisbaar is. Ons lichaam heeft Vitamine D nodig voor de vorming van botweefsel maar ook de kans op ziekten zoals borst-en prostaatkanker, Multi sclerose, psoriasisachtige huisaandoeningen en depressies kan helpen voorkomen. Vitamine D bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam en speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. Ook helpt de warmte mee aan de ontspanning van de spieren en stimuleert de bloedsomloop waardoor het lichaam afvalstoffen sneller afvoert.

Hierbij dringt bijvoorbeeld nog het besef door dat allochtonen met een donkere huid die is ingesteld op tropische zon, in onze gebieden kans lopen op een chronisch gebrek aan vitamine D met alle gevaren van dien. Andersom geldt dat mensen met een blanke huid die met vakantie of voor hun werk naar gebieden gaan waar de zon dagelijks fel schijnt, er goed aan doen hun huid van te voren daaraan te laten wennen om verbrandingen te voorkomen.

Al met al gaat het bij zonnen niet alleen om een schoonheidsideaal maar ook om gezondheid.
 
Doseren staat voorop.
Zonnestudio's maken het mogelijk het hele jaar door de wenselijke hoeveelheid zonlicht op te doen. Bij alles staat voorop dat teveel zon ineens schadelijk is en dat dat op het moment zelf kan dat leiden tot verbranding. Als het echter vaker gebeurt, doen zich culminerende effecten voor die op den duur, soms pas vele jaren later, kunnen leiden tot huidkanker.

Diverse bronnen geven aan dat voor mensen met een blanke huid gemiddeld vijf minuten tot een kwartier zon per dag de ideale dosis is om te profiteren van de positieve effecten van zonlicht. In de zonnestudio's wordt dit vertaald in een aantal minuten dat men onder een zonnebank mag verblijven. Een 'overdosis' zon om maar snel bruin te worden, is uit den boze. Het misverstand dat je eerst moet verbranden alvorens bruin te worden dus ook!!
 
Huidtypes.
Afhankelijk van het huidtype reageert ieder mens verschillend op zonnestraling. Voor een juiste dosering met zon en solarium moet u uw eigen huidtype kennen. In Europa komen vooral de eerste vier huidtypes voor.

Huidtype 1: (circa 2% van alle Midden-Europeanen) Opvallend lichte huid, roodachtig haar, blauw ogen, zeer sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt niet bruin en verbrandt zeer snel. Mensen met huidtype 1 dienen blootstelling aan zonlicht te beperken en mogen niet onder de zonnebank.

Huidtype 2: (circa 12% van alle Midden-Europeanen) Lichte huid, blond tot lichtbruin haar, blauwe tot grijze of groene ogen, sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt langzaam bruin en verbrandt te snel.

Huidtype 3: (circa 78% van alle Midden-Europeanen) Normale huid, donkerblond tot bruin haar, grijze tot bruine ogen, matige neiging tot zonnebrand. Je huid wordt makkelijk bruin en verbrandt zelden.

Huidtype 4: (circa 8% Van alle Midden-Europeanen) Lichtbruine tot olijfkleurige huid, donker haar, donkere ogen, nauwelijks neiging tot zonnebrand. Je huid wordt snel bruin en verbrandt nooit.
 
Gebruik van onze zonnebanken is vanaf 18 jaar

Openingstijden

Ma.  t/m Vrij.  :
09:00 - 22:00 uur
 Zaterdag :
09:00 - 20:00 uur
 Zondag:
10:00 - 20:00 uur
 
Speciale openingstijden:
2e paasdag: 10.00 - 20.00
Hemelvaartsdag: 10.00 - 20.00
2e Pinksterdag: 10.00 - 20.00
Kerstavond tot 18.00
Oudjaarsdag tot 18.00
 
Gesloten: 
Nieuwjaarsdag
1e Paasdag
Koningsdag
1e Pinksterdag
1e en 2e Kerstdag
 

Adres

Boulevard Heuvelink 3a  
6828 KG  Arnhem
Tel: 026 - 44 30 998

Twitter