Tips & Trucs
Het is niet verstandig als u gewoon op de eerste de beste zonnebank gaat liggen. Er zijn een paar dingen waarop u moet letten als u echt van het bezoek aan de zonnestudio wilt kunnen genieten. Hieronder volgen een paar antwoorden op veelgestelde vragen en geven we tips en trucs om zo het allerbeste uit uw zonnesessie te kunnen halen.
Heeft het zin voor te bruinen vóór ik op vakantie ga?
Voorbruinen is wel degelijk zinnig. We moeten de huid voorbereiden op de krachtigere zon op uw vakantiebestemming en hem de tijd geven de bescherming op te bouwen die u op vakantie nodig hebt. Dat werkt het best op een moderne zonnebank, met straling die op natuurlijk zonlicht lijkt. Neem hier 2 a 3 weken de tijd voor zodat u verantwoord de kleur kunt opbouwen. Onze zonnebanken zijn in 2007 allemaal aangepast op de nieuwe 0.3 norm, dit is dezelfde kracht die de zon af geeft tussen 12.00 en 15.00. Veilig en verantwoord zonnen doe je dan ook bij Ergosunline.

Kan ik met make-up op onder de zonnebank?
Beter van niet. Make-up kan een allergische reactie veroorzaken doordat de poriën zich opnieuw openen door het zonlicht en houd de bruining tegen omdat er in de meeste make-up een SPF zit. Als dit minder als 6% bevat dan hoeft de fabrikant dit niet te vermelden op de verpakking, maar die 6% is wel net genoeg om niet de optimale bruining te kunnen genieten. Wij hebben in de studio een make-up hoekje ingericht waar u uw cosmetica kunt verwijderen.

Een douche nemen na de zonnebank?
Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en -geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid. Verzorg uw huid met een douche en smeer dagelijks een vochtinbrengende crème (aftersun) dan komt het bruin beter tot zijn recht. Let op: Mocht u een crème hebben gebruikt met een bronzer dan is het raadzaam 4-8 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor u nog bruiner wordt. Gaat u wel direct douchen dan verbreekt u de na-bruining van de bronzer, niet van het zonnebad!

Tegelijkertijd medicijnen en zonnebank gebruiken?
Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica (vochtafdrijvers). Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet u dit eerst aan de arts vragen, zodat u zonder risico van uw zonnebad kunt genieten. 
 
Ik ben zwanger, mag ik onder de zonnebank?
Wanneer je niet uit de buitenzon moet blijven, mag je ook onder de zonnebank! Door de wisseling van hormonen is er kans op een zwangerschaps- masker. Dit kan zowel in de buitenzon als onder de zonnebank ontstaan. Ons advies is om het langzaam onder een lichte zonnebank het op te bouwen. In geval van twijfel altijd een arts raadplegen!
 
Hoe lang blijft mijn bruine teint behouden?
Tot ongeveer 2 a 4 weken na het laatste zonnebad. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten, na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig hernieuwd. Door geschikte verzorging, met zonnecosmetica, kan de kleur van de huid langer behouden blijven.
 
Help ik ben verbrand, wat nu?
Een lichte verbranding kunt u het beste langzaam laten verdwijnen door een aantal dagen een zonnepauze in te lassen en goed te smeren met hydraterende huidverzorgingsproducten. Let ook op dat u voldoende drinkt! Ga pas opnieuw in de zon als uw huid volledig hersteld is! Bij een zware zonnebrand kunt u het beste een arts raadplegen of de apotheker om advies vragen.
 
Hoe behoud ik mijn (vakantie) teint?
Met 1 a 2 keer per week een zonnestudio te bezoeken. Ook kunt u een aftersun gebruiken na het douchen om zo de huid goed te verzorgen en te hydrateren waardoor uw kleur beter behouden blijft.

Scrub je huid!
Scrubben is goed voor je huid. Alle dode huidcellen worden hiermee verwijderd en je huid wordt weer schoon en zijdezacht. Je huid is egaler plus je wordt mooier bruin. Wees niet bang dat je je bruine kleur eraf scrubt. Je kleur zit veel dieper, het scrubben biedt alleen maar voordelen! Pas wel op met de gevoelige huid van je gezicht en hals. Scrub niet vlak voordat je wilt gaan zonnen.
 
Hoe aanbrengen?
Breng je Australian Gold en Swedish beauty lotion roterend aan! Dus niet met horizontale lijnen, enkel draaiende bewegingen. Voordeel hiervan is dat het niet plakt en erg snel in je huid trekt. Dit geeft je het mooiste egaalste resultaat!

Koop een flacon ipv een sachet!
Met een flacon van 250 ml kun je gemiddeld 17 x zonnen (15 ml per applicatie), terwijl je een sachet van 15 ml maar 1 x  kunt gebruiken. Je zou dus 17 x een sachet moeten aanschaffen om dezelfde hoeveelheid lotion te verkrijgen als in een flacon. Voorbeeld: een sachet accelerator kost € 2,75 Een fles accelerator kost € 17,50 Koop dus een flacon en tel uit je winst!
 
Mijn gezicht/ armen of benen worden niet zo bruin als de rest
Wordt uw gezicht moeilijk bruin onder de zonnebank? Blijven uw armen of benen achter qua kleur? Kijk dan eens op uw potje dagcrème! Daar zit vaak SPF 15 of hoger in. Zorg dat uw gezicht goed gereinigd is wanneer u zonnecosmetica aanbrengt. Wanneer uw benen moeilijk bruinen, scrub ze dan licht voordat u gaat zonnen en gebruik een product met een Bronzer. Zorg dat u geen bodylotion heeft gesmeerd, ook hierin zit vaak een SPF! Bij veel producten is het zelfs zo dat er een SPF in zit maar het niet op de verpakking vermeld staat. De fabrikant is dit namelijk niet verplicht als het minder dan 6% bevat. Pak daarom altijd een product die speciaal voor de zonnebank geschikt is.

Gevoelige huid? Allergisch voor het parfum in producten?
Swedish Beauty heeft een fantastische productenlijn voor de gevoelige huid. Naast de welbekende producten van AustralianGold hebben wij voor de mensen met de gevoelige huid een aantal producten van Swedish Beauty op voorraad.
 
Houdbaarheid SPF-producten
De houdbaarheid van een SPF-product staat vermeld op het etiket: een open potje met daarin het aantal maanden dat het product houdbaar is. Je kunt erop vertrouwen dat het product gedurende die periode de bescherming biedt die op het etiket staat. Na die periode loopt de bescherming langzaam terug.
 
Houdbaarheid zonnecosmetica
Sachets zijn voor eenmalig gebruik. Deze kunnen niet luchtdicht worden afgesloten. Bij flessen staat op het etiket hoelang het product na opening houdbaar is. Dit klopt niet altijd omdat het product gevoelig is voor warm/koud wisselingen en direct zonlicht. Zorg dus dat je product op een plaats bewaard buiten direct zonlicht en niet bv in de auto. Wij hebben een gratis bewaarservice in de studio waar u gebruik van kunt maken, vraag naar de voorwaarden bij een van onze medewerksters.
 
Staat uw antwoord er niet tussen? Neem gerust contact op met onze studio.
 

Openingstijden

Ma.  t/m Vrij.  :
09:00 - 22:00 uur
 Zaterdag :
09:00 - 20:00 uur
 Zondag:
10:00 - 20:00 uur
 
Speciale openingstijden:
2e paasdag: 10.00 - 20.00
Hemelvaartsdag: 10.00 - 20.00
2e Pinksterdag: 10.00 - 20.00
Kerstavond tot 18.00
Oudjaarsdag tot 18.00
 
Gesloten: 
Nieuwjaarsdag
1e Paasdag
Koningsdag
1e Pinksterdag
1e en 2e Kerstdag
 

Adres

Boulevard Heuvelink 3a  
6828 KG  Arnhem
Tel: 026 - 44 30 998

Twitter